eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

STATISTIKY: Ronaldo rekord v Lize mistrů překonal, Real vyrovnal

Autor:
Datum: 12. 12. 2013

Vítězství Realu v závěrečním zápase základní skupiny Ligy mistrů na půdě FC Kodaň se může na první pohled zdát nedůležité, ovšem tak tomu rozhodně není. „Bílý balet“ měl sice bez ohledu na výsledek zajištěný postup od osmifinále, ovšem díky výhře 2:0 se madridský velkoklub a jeho hvězda zapsaly do dějin této soutěže.

Tou hvězdou není nikdo jiný než Cristiano Ronaldo, který ve druhém poločase zařídil druhý gól. A jak se ihned ukázalo, tahle trefa měla přívlastek rekordní. Ronaldo totiž zaznamenal v základní skupině už svůj devátý gól, čímž překonal dosavadní maximum Ligy mistrů.

Také čtěte: Ancelotti: Inzaghi nebude šťastný, že přišel o svůj rekord

V čele historické tabulky o jeden gól osamostatnil před Ruudem van Nistelrooijem, Filippem Inzaghim, Hernánem Crespem a Zlatanem Ibrahimovičem, který porci osmi přesných zásahů nastřádal v letošním ročníku.

„Všechny góly jsou důležité pro tým. Je mimořádné, že jsem překonal rekord, a jsem za něj rád. Ale na rekordy nemyslím, hlavním cílem je vítězit,“ prohlásil po zápase Ronaldo. Ten mohl proti Kodani dát dokonce i desátý gól, ovšem neproměnil penaltu.

Cristiano Ronaldo v zápase proti FC Kodaň:

Real dohnal United a Barcu

Real letos své skupině jasně dominoval. Nejen, že body ztratil pouze po remíze na půdě Juventusu, ale v šesti zápasech svým soupeřům nasázel rovných dvacet gólů. Více branek zatím v Lize mistrů žádný tým v základní skupině skupině nenastřílel.

Na stejnou porci gólů dosáhly jen dva týmy. Jako první v historii to dokázal Manchester United v ročníku 1998/1999, kdy celou soutěž vyhrál a v sezoně 2011/2012 na maximum dosáhla také Barcelona. Nyní na seznam „dvacetigólových“ přibyl Real.

A kdyby Ronaldo proměnil v Kodani penaltu, mohl „Bílý balet“ rekord dokonce překonat.

real_hraci_radost_facebook.comRealMadrid

-pha-
zdroj foto: facebook.com/RealMadrid

Reklama


Komentáře


Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace