eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Ronaldo: Zlatý míč? Je to jen trofej. Jsou daleko důležitější věci

Autor:
Datum: 16. 12. 2013

Lionel Messi, Franck Ribéry, Cristiano Ronaldo. Jeden z této trojice špičkových fotbalistů převezme 13. ledna na slavnostním galavečeru v Curychu Zlatý míč pro nejlepšího hráče roku. Podle řady odborníků i fanoušků je žhavým aspirantem na zisk prestižní trofeje právě Ronaldo.

Táhne Real Madrid i portugalskou reprezentaci. V právě končícím roce udivoval hlavně svými individuálními statistikami, ale na týmové trofeje nedosáhl. Nakonec alespoň dotlačil národní tým přes baráž na mistrovství světa 2014 do Brazílie, když ve dvou zápasech proti Švédsku nastřílel čtyři góly.

Sám Ronaldo ovšem nepovažuje zisk Zlatého míče za nejdůležitější věc v kariéře. „Pro hodně hráčů to důležité je a já to chápu, ale je to jen individuální trofej. Jsou věcí, které jsou daleko důležitějí. Třeba mít skvělou kariéru a vyhrávat trofeje pro svůj klub,“ uvedl v rozhovoru pro televizní stanici beIN.

Také čtěte: Současná světová jednička? World Soccer má jasno…

„Je to je jedna trofej a když ji nevyhrajete, tak to neznamená konec světa. Napadá mě mnoho skvělých hráčů, kteří by si Zlatý míš zasloužili, ale nikdy ho nevyhráli,“ podotýká Ronaldo, který už jeden Zlatý míč má. Vyhrál ho v roce 2008.

„Tehdy to byl skvělý pocit. S Manchesterem United jsme vyhráli všechny soutěže. Byl to úžasný tým a pro mě úžasný rok. Dal jsem hodně gólů, byl jsem nejlepším střelcem v Evropě i v Lize mistrů. Zkrátka fantastický rok,“ vzpomíná hvězda Realu Madrid.

Zasloužil by si Ronalo získat Zlatý míč i za letošní rok, nebo přejete trofej jinému kandidátovi? Napište nám svůj názor do komentáře.

-pha-
zdroj foto: isifa.com/Getty Images

Reklama


Komentáře


2 Comments

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace