eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Ronaldo v reprezentaci nezáří tak, jak v klubu. Probudí se v baráži?

Autor:
Datum: 13. 11. 2013

Osmadvacetiletý portugalský reprezentant Cristiano Ronaldo v aktuálním ročníku na klubové úrovni září – dal 28 branek ve dvaceti startech a bojí se ho všechny evropské obrany, což podtrhuje i jeho dlouhodobější statistiky – od příchodu do „Bílého baletu“ zaznamenal neuvěřitelných 223 přesných zásahů ve 213 soutěžních duelech.

Na mezinárodní úrovni v dresu Portugalska to však z jeho strany tak slavné není – v letošních přátelských duelech si sice připsal tři trefy ve třech startech a necelých 200 minutách pobytu na hřišti, nicméně v kvalifikaci o brazilský šampionát se prosadil v osmi vystoupeních „pouze“ čtyřikrát a i díky tomu nebyla portugalská jízda kvalifikací zase až tak slavná.

Všimla si toho i největší hvězda barážového soupeře ze Švédska Zlatan Ibrahimovič, pro něhož to může být poslední mistrovství světa, protože v termínu příštího mu bude už 36 let.

„My jsme byli na druhém místě za Německem, což je podle mě nejsilnější evropské mužstvo. Ale Portugalsko skončilo druhé ve skupině, do níž vstupovalo jako favorit a kterou mělo vyhrát. Takže si myslím, že do Brazílie si více zasloužíme jet my,“ zaznělo na stránkách isport.blesk.cz z úst švédského ostrostřelce.

Tradičně sebevědomý „Ibra“, který v kvalifikaci skóroval šestkrát v devíti zápasech, je optimistou a to i přesto, že se více věří jihoevropskému celku na čele s ofenzivním postrachem z Realu.. Portugalci začínají 15. listopadu v domovském stánku Benfiky Lisabon, odveta pak proběhne o čtyři dny později v někdejší Swedbank Areně, kterou Seveřané v loňském roce přejmenovali na Friends Arenu.

„Mají silnější tým, ale pokud se vyvarujeme chyb, zvládneme to. Bude to samozřejmě těžké, ale to se dalo čekat, když jde o postup na akci jako mistrovství světa,“ citoval Ibrahimoviče Deník Sport.

A mimochodem – na turnaji za jistých okolností nemusí být ani další obrovská hvězda světového fotbalu a jeden z horkých adeptů na Zlatý míč za rok 2013 Franck Ribéry. Jeho Francie hraje baráž proti Ukrajině.

Text: bobby

Foto: realmadrid.com

Reklama


Komentáře


Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace