eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Ronaldo si nahlas řekl o Zlatý míč. Letos střílí gól za gólem!

Autor:
Datum: 21. 11. 2013

Vypadalo to, jako kdyby chtěl všem ukázat, kdo si pro letošní rok zaslouží Zlatý míč. Cristiano Ronaldo znovu ukázal svou extratřídu. Čtyřmi góly v baráži katapultoval Portugalsko na mistrovství světa do Brazílie a všem škarohlídům ukázal, že výtečné výkony z Realu Madrid dokáže přenést i do národního týmu.

„Jen jsem dělal svoji práci,“ řekl stručně Ronaldo, který hattrickem zařídil Portugalcům v odvetném klání ve Stockholmu výhru 3:2. Na domácí pak Švédům v čele se kapitánem Zlatanem Ibrahimovičem zlomil vaz jediným přesným zásahem v zápase. „Věděl jsem, že Portugalsko mě v těchto zápasech potřebuje. Ukázal jsem, že jsem tady,“ podotkl.

Také čtěte: Ibrahimovič: Turnaj beze mě není nic, co bych měl sledovat

Osmadvacetiletý kanonýr mohl slavit kromě postupu na světový šampionát také další individuální úspěch – v dresu portugalské reprezentace nastřílel už 47 gólů, čímž vyrovnal rekord bývalého kanonýra Pedra Paulety. Stačilo mu k tomu 109 utkání.

Už to vypadá, že Ronaldo nemá v letošním roce žádné limity ani hranice. Od ledna dokázal nasázet ve všech soutěžních zápasech už 66 branek. Přitom v posledních 19 odehraných duelech se prosadil v 31 případech a také v baráži byl k neudržení.Pokud mu forma vydrží, může v Brazílii dosáhnout na svůj první úspěch s národním týmem.

Řekl si Ronaldo svým galapředstavením v baráži ještě hlasitěji o Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa?

-pha-
Foto: isifa.com

Reklama


Komentáře


Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace